Welkom bij
Een meerderheid van de leden heeft op de laatste Algemene Ledenvergadering (ALV) besloten om de naam Gay Forcing te veranderen. Dat besluit moet nog wel worden bekrachtigd door een extra ALV in het voorjaar van 2025. Dan kiezen de leden ook een nieuwe naam.
Op de ALV van zondag 3 november waren 39 van de 91 leden aanwezig. Zij gingen unaniem akkoord met de herbenoeming van de bestuursleden Ghislaine Edelbroek en Lenny Schoots (nog één jaar) en van penningmeester Jos Schrijver en voorzitter Tim Dekkers (voor een periode van drie jaar).
De leden waren tevreden met het algemeen en financieel jaarverslag van de voorzitter en penningmeester. Zij stemden in met de nieuwe begroting voor het seizoensjaar 2024/2025. Volgens die begroting blijft de contributie voor de leden gelijk.
De nieuwe Gay Forcing-wisselbeker ging dit jaar naar het koppel Rob Wieleman/Pim van Rooden. Dit duo scoorde het afgelopen seizoen het beste tijdens de bridgedrives. Het (gelegenheids)koppel Frans Robbers/Dirk van der Meulen behaalde het afgelopen seizoen het hoogste percentage (71,7%).
De leden spraken ook over de bezoekersregeling van Gay Forcing. Afgesproken is dat vanaf nu gastkoppels drie keer kunnen meespelen. Daarna moet het koppel lid worden. Deze regeling geldt dus niet voor gastspelers die door een lid worden gevraagd om met hem/haar mee te spelen.
De commissie Inclusiviteit deed tot slot verslag van haar onderzoek onder de leden. Op verzoek van het bestuur en de ALV heeft de commissie onderzocht of en zo ja hoe, Gay Forcing nóg inclusiever kan worden. Zou de naam (Gay Forcing) wellicht moeten worden veranderd, zoals ook andere lhbtqi-sportclubs eerder hebben gedaan?
Volgens het onderzoek van de commissie is een ruime meerderheid van de leden voor een naamsverandering. De commissie Inclusiviteit (bestaande uit Willeke Versluis, Marc Kaaij en Marc van den Broek) stelde daarom voor de naam Gay Forcing te wijzigen. Ze deed vijf voorstellen voor een nieuwe naam: Het gekleurde slem/Rainbow Bridge/Multicolor/Happy Hearts/Bridge 4 all.
Na een stevige discussie tussen voor- en tegenstanders besloot de vergadering met 24 stemmen voor, 15 tegen en 4 onthoudingen (inclusief volmachtstemmen) akkoord te gaan met het voorstel van de commissie om de naam te wijzigen. De leden kiezen volgend voorjaar welke van de vijf voorgestelde namen de voorkeur krijgt. De ALV wilde wel dat de toevoeging ‘Amsterdam’ bij de nieuwe naam komt.
Volgens de statuten van Gay Forcing moet een naamsverandering via een extra ALV worden bekrachtigd. Een nieuwe naam betekent namelijk nieuwe statuten die door een notaris moeten worden opgesteld. Op die speciale ALV moet minimaal de helft van de leden aanwezig zijn (46 personen). Van die aanwezige leden moet tweederde instemmen met de verandering. Mocht op die extra ALV de helft van de leden niet aanwezig zijn, dan schrijft het bestuur een nieuwe vergadering uit. Op die vergadering is geen quorum vereist, maar een tweederde meerderheid blijft nodig om de statuten te wijzigen.
Amsterdam maakt zich op voor een nieuwe Pride. Op zondag 4 augustus doet bridgeclub Gay Forcing...
Het was grijs en nat op zondag 4 februari, maar in buurthuis Lydia maakte bridgeclub Gay Forcing er...
Met bubbels gingen de leden van Gay Forcing de eerste bridgedrive van 2024 in. Bij binnenkomst...