Skip to the main content

Pride Drive: veel roze en hoog bezoek

Bridgeclub Gay Forcing doet volop mee aan Queer & Pride Amsterdam 2023. Op zondag 6 augustus, de laatste dag van het evenement, is er in huize Lydia een speciale Pride Drive. Gasten zijn voor deze keer gratis welkom op deze feestelijke bridgemiddag met roze accenten.

Eén van die gasten is de directeur van de Nederlandse Bridge Bond (NBB), Berit van Dobbenburgh. Zij en haar echtgenoot willen graag de sfeer proeven op deze speciale Pride Drive. Een dag eerder, op zaterdag 5 augustus, vaart de NBB mee op de NOC*NSF sportboot tijdens de Canal Parade. Namens Gay Forcing zullen Arno de Keizer en Dirk Vermeulen op de boot staan.

De wedstrijdleider op zondag 6 augustus is Arie Hahn. Aanmelding moet zoals altijd via de website van Gay Forcing gebeuren. “En wacht daar niet te lang mee. We weten immers niet hoeveel gasten er zullen komen en vol is vol”, schrijft secretaris Willem Lamberix in een bericht aan de leden.

Met de speciale Pride Drive wil Gay Forcing laten zien dat bridge een inclusieve sport is, waar iedereen zichzelf kan zijn. De club bestaat inmiddels 26 jaar; zij is opgericht in 1997, één jaar voor de Gay Games 1998 in Amsterdam. Over die Gay Games is op dit moment in het Amsterdam Museum (tijdelijk gehuisvest in de Hermitage) een kleine, maar leuke tentoonstelling te zien.

 

Andere artikelen
Zomerse septemberdrive

Zomerse septemberdrive

Het was officieel de eerste herfstdrive van het seizoen, maar op zondag 3 september leek het buiten...

24/09/2023 - Tim Dekkers
Toppers slaan in A-lijn toe

Toppers slaan in A-lijn toe

Arno de Keizer en Dirk van der Meulen hebben hun favorietenstatus tijdens de julidrive van Gay...

04/07/2023 - Tim Dekkers
Geen strand, wel bridge

Geen strand, wel bridge

Nu de ergste hitte voorlopig (even?) achter de rug is, kunnen de leden van Gay Forcing zondag 2...

29/06/2023 - Tim Dekkers